Makamikin julkilausuma valtuustoaloitteeseen liittyen

Helsingin kaupunginvaltuustolle on tehty aloite liittyen Squat Makamikiin 24.10.2013. Makamikin toimijat eivät ole osallistuneet aloitteen kirjoittamiseen. Aloitteen on tehnyt perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Helena Kantola.

http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/p__t_ksenteko+ja+hallinto/p__t_ksenteko/kaupunginvaltuusto/p__t_sasiakirjat/valtuutettujen_aloitteet/aloitteet_2013/aloite+kumpulan+vanhan+leipomo-rakennuksen+kunnostamisesta

Aloite on tehty sopimatta asiasta Squat Makamikin toimijoiden kanssa. Pidämme kummallisena, että talon ulkopuoliset tahot muotoilevat vaatimuksia puolestamme, ja haluamme korostaa seuraavia seikkoja tilan periaatteisiin liittyen:

Squat Makamik ei ole nuorisoyhteisö, vaan avoin tila jossa toimii eri ikäisiä ihmisiä. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki, jotka kunnioittavat tilan periaatteita. Tilassa ei hyväksytä minkäänlaista syrjivää tai sortavaa toimintaa.

Makamikin toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja kollektiiviseen
päätöksentekoon. Tila on vapaa puoluepoliittisesta toiminnasta ja
materiaalista. Haluamme tukea tasavertaisia päätöksentekotapoja, emme vallitsevia keskitettyjä valtarakenteita.

Olemme aloitteen kanssa samaa mieltä rakennuksen historiallisesta arvosta ja kunnostuksen tarpeesta. Squat Makamik ei kuitenkaan tee yhteistyötä perussuomalaisten eikä muidenkaan puoluepoliittisten tai nationalististen ryhmien kanssa.

Helena Kantolan mukaan aloitteen läpiviennillä Helsingin kaupunki voisi todistaa toteuttavansa vuosien 2013-2016 strategiaohjelmaansa. Squat Makamik tukee ruohonjuuritason toimintaa, emmekä ole kiinnostuneita olemaan osallisia ylhäältäpäin määritellyn politiikan toteuttamisessa.

Haluammekin kannustaa kaikkia oma-aloitteisesti lisäämään osallisuuttaan yhteiskuntaan ja lähiyhteisöön suoralla toiminnalla esimerkiksi talonvaltausten kautta.

Makamikin periaatteet:
https://makamik.wordpress.com/about/

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Makamikin julkilausuma valtuustoaloitteeseen liittyen

  1. toiseltapuolen sanoo:

    Kantolan esityksessä on outoa, että ensin tarjotaan nuorille työprojektia ja sitten paikka otetaan nuorisotoimen käyttöön ja vuokrataan ”kohtuuhinnalla” remontoineille. Ja kun Kantolasta on kysymys, en yhtään ihmettele että hän toimii kyselemättä Makamiklaisilta mitään. Onpahan osoittanut ylimielisyytensä monessa muussakin yhteydessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s