Tapahtumien järjestäminen

Haluatko järjestää oman tapahtuman tai tapaamisen Squat Makamikissa? Käytäntönämme on, että kaikki jotka sitoutuvat noudattamaan talon periaatteita voivat järjestää tapahtumia ja käyttää tilaa muuten. Voit ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen makamik@riseup.net saadaksesi selville onko haluamasi ajankohta vapaana ja sovittua, että joku on paikalla avaamassa oven ja auttamassa lämmittämisessä talvella.

Käytännön ohjeita tapahtumien järjestäjille

Talon sisällä ei liikuta kengissä vaan ne on jätettävä eteiseen, jotta sisätilat pysyvät siisteinä. Muutenkin yleistä siisteyttä on syytä noudattaa ja siivota jälkensä mikäli niitä syntyy.

Talolla on jonkin verran astioita ja ruoanvalmistusvälineitä kuten kattiloita sekä pieni sähköliesi, jossa on kaksi keittolevyä ja pieni uuni. Ruoan laittaminen on siis mahdollista, mutta suuremmat ruokamäärät kannattaa mieluummin valmistaa jossain muualla, sillä keittiö ei ole paras mahdollinen.

Myös kahvinkeitin ja vedenkeitin löytyvät sekä lisäksi tiskaus- ja käsienpesupisteet. Talolla on yleensä kahvia ja teetä, mutta on parempi kuitenkin tuoda omat mukanaan, jos haluaa juotavaa tarjoilla. Muista myös, että talo on päihteetön, eli alkoholijuomia ja muita päihteitä ei saa tarjoilla, nauttia tai niiden vaikutuksen alaisena esiintyä. Tapahtumien järjestäjät huolehtivat myös osallistujien seuraavan tätä periaatetta.

Talolla on CD-soitin ja levyjä, jolla voi soittaa musiikkia.

Veden haku

Talolle ei tule vesijohtoa, joten juoma- ja pesuvedet haetaan viereisestä Helsingin yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta. Vettä saa talon seinässä olevasta hanasta letkusta kun kääntyy heti portista tullessaan oikealle. Jos kysytään mistä olet, voit kertoa olevanne Squat Makamikista. Talvisin vettä ei saa kasvitieteellisestä puutarhasta, vaan vedenhausta huolehditaan talokokousten yhteydessä.

Lämmitys

Yksittäisten tapahtumien järjestäjiä auttaa oven avaaja lämmityksessä. Säännöllisesti tapahtuvia järjestävät perehdytetään lämmitysjärjestelmän käyttöön henkilökohtaisesti.

Polttopuulahjoitukset ovat tervetulleita talolle. Voit viedä lahjoituksen suoraan puuvajaan, joka on pihalla. Tuothan vain kuivaa ja hyvälaatuista puuta, esimerkiksi maalaamaton ja käsittelemätön rakennusjäte sopii.

Ongelmatilanteet ja periaatteet

Tapahtuman järjestäjän velvollisuutena pitää huolta, että talon periaatteista pidetään kiinni ja esimerkiksi häiritsevään käytökseen on puututtava. Tapahtuman järjestäjien vastuulla on myös pitää huolta päihteettömyyspolitiikasta, niin sisällä talossa kuin pihallakin.

Tapahtumista ei saa pyytää pääsymaksua. Vapaaehtoisen kolehdin pyytäminen esimerkiksi bändien matkakuluihin on ok, mutta tämä ei saa tapahtua painostavasti. Kaikilla tulee olla vapaa pääsy tapahtumiin maksukyvystä riippumatta.

Naapureita ja ohikulkijoita saa mielellään kutsua sisälle. Pidetään talon toiminta avoimena!

Tapahtuman jälkeen

Tapahtuman järjestäjän on tapahtuman jälkeen huolehdittava seuraavista asioista:

 • termospullojen huuhteleminen
 • astioiden tiskaus
 • astioiden ja muiden tavaroiden palauttaminen niiden omille paikoille
 • tasojen siivous
 • lattioiden lakaisu
 • mattojen tamppaus tarvittaessa
 • moppaus (ei aivan pakollinen mutta toivottava)
 • roskien vienti
 • likavesiämpärin tyhjennys
 • biojätteiden tyhjennys ulkokompostiin (lue ohjeet seinältä tai kompostilta)

Järjestäjä poistuu talosta vasta tapahtuman päätyttyä ja ilmoittaa talossa olijoille kun tilasta on poistuttava.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliin: Tapahtumien järjestäminen

 1. Paluuviite: Järjestä oma tapahtumasi Squat Makamikissa | Valtaustoimintaa Helsingissä – Squat Makamik

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s